Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-علاقه مندان به فضا و ستاره‌شناسی تا یکی دو شب دیگر فرصت دارند پدیده کم نظیر به خط شدن ماه و پنج سیاره منظومه شمسی را در آسمان به تماشا بنشینند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از پایگاه خبری فضا (space.com)، علاقه مندان به فضا و ستاره‌شناسی موفق شدند تصاویر جالبی از به خط شدن پنج سیاره منظومه شمسی در کنار کره ماه را ثبت کنند که چنین رویدادی تا سال 2040 میلادی تکرار نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


منظره کم‌سابقه ردیف شدن پنج سیاره روشن با کره ماه جمعه شب ستاره‌شناسان به مشاهدات نجومی را شگفت‌زده کرد. هنوز یکی دو شب دیگر برای مشاهده این صحنه جالب وقت باقی است و دیگر تا سال 2040 چنین فرصتی نخواهد بود.
در ماه ژوئن (تیرماه)، سیاره‌های عطارد، ناهید، مریخ، مشتری و زحل پیش از طلوع خورشید در جنوب شرقی آسمان از چپ به راست مطابق ترتیب مداری خود نسبت به خورشید به خطر شده‌اند.
روز جمعه 24 ژوئن (سوم تیرماه) کره ماه نیز به این ضیافت آسمانی پیوست و تصویر زیبایی خلق شد که «رایت دابز» هواشناس کارمند اداره هواشناسی ملی آمریکا آن را در منطقه‌ای در ایالت فلوریدا ثبت کرد. این تصویر با یک دوربین «سونی» a 7 ii و به طور پانوراما ثبت شده است. تصاویر بیشتری در این خصوص در رسانه‌های اجتماعی نیز منتشر شده است.
مشاهده هم زمان دو یا سه سیاره امر غیرمعمولی نیست، اما مشاهده این پنج سیاره به ترتیب فاصله آن‌ها از خورشید از زمان مشاهده از قطب شمال در دسامبر 2004 تاکنون روی نداده است. سیاره‌های منظومه شمسی زمانی که از روی زمین مشاهده می‌شوند، نزدیک یک خط فرضی تصور می‌شوند که به آن دایره‌البروج (ecliptic) گفته می‌شود. این سیاره‌ها از اولین ساعات روز جمعه از افق بالا آمدند. هر چند ممکن است دیدن آن‌ها تا چند روز بعد در ماه ژوئن دشوار باشد، اما مشاهده زهره (ونوس) و مشتری (برجیس) از دیگر سیاره‌ها آسان‌تر خواهد بود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: پنج سیاره منظومه شمسی پنج سیاره سیاره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۲۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، «تس»، تلسکوپ فضایی ناسا که مامور به بررسی سیاره‌های فراخورشیدی است نخستین سیاره شناور و آزاد را کشف کرده و بدین ترتیب موفق به کشف سیاره‌ای شده است که بدون ستاره، به تنهایی در کیهان وجود دارد.

ماموریت سیارات فراخورشیدی عبوری (تس) در آوریل ۲۰۱۸ به عنوان جانشین تلسکوپ فضایی "کپلر" مجهز به دوربین‌های کم نویز برای مطالعه سیارات فراخورشیدی به فضا پرتاب شد. این کار با نظارت بر ستارگان انجام می‌شود که ممکن است نشانگر سیارات یا اجرام دیگری باشد که از جلوی آنها عبور می‌کند.

این کشف بالقوه نشان می‌دهد که تس می‌تواند از نظریه‌ای که برای اولین بار توسط آلبرت انیشتین در بیش از یک قرن گذشته مطرح شد برای شناسایی این سیارات به اصطلاح شناور استفاده کند.

دانشمندان می‌گویند، بررسی‌ها تاکنون موفق به تایید وجود بیش از ۵ هزار سیاره فراخورشیدی شده‌اند که دور یک ستاره مادر می‌چرخند و در این آرایش قرار گرفته‌اند، اما قطعا تعداد زیادی سیاره در کهکشان راه شیری وجود دارند که شناور و بدون هیچ‌ستاره‌ای در حال چرخش هستند.

به گفته محققان، در این شرایط فرضیه‌ای مطرح می‌شود مبنی بر اینکه این نوع از سیارات فراخورشیدی در اثر فعل و انفعالات گرانشی با سیارات دیگر یا ستارگان در حال عبور از منظومه اصلی خود خارج شده‌اند. این بدان معناست که این سیاره‌های آزاد و شناور می‌توانند بسیار بیشتر از تعداد ستاره‌های کهکشان راه شیری باشند. بنابراین، تشخیص بالقوه چنین رویداد کیهانی برای تس، ماموریت مهم و بزرگی محسوب می‌شود.

میشل کونیموتو، یکی از رهبران این تیم تحقیقاتی و دانشجوی فوق دکترا و متخصص در تشخیص سیارات فراخورشیدی در موسسه فناوری ماساچوست می‌گوید: ما اولین سیگنال را در داده‌های تس کشف کردیم که با آنچه از ریز لنز توسط یک سیاره شناور آزاد انتظار می‌رود مطابقت داشت. این کشف جالب به این معناست که این سیاره به طور مستقل از یک ستاره معمولی در کیهان مشغول چرخش است.

تحقیقات بیشتر در زمینه این نوع از سیاره‌ها و شرایط محیطی آنها می‌تواند به دانشمندان در درک بهتر اصلیت و ساختار فضای بین‌ستاره‌ای کمک کند و شروعی برای دستیابی به دانش بیشتر درباره سیارات فراخورشیدی و ساختار کیهانی باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • تاکید نماینده استان در مجلس خبرگان رهبری بر باشکوه برگزار کردن اجلاسیه شهدای استان
  • حقایق پنهان درباره ماه
  • اجتماع باشکوه مردم گرگان در حمایت از "طرح نور"
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • شهید مطهری الگویی ارزشمندی برای دانشجویان است
  • فلسفه نامگذاری ماه‌های شمسی چیست؟
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری