Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیارات در منظومه شمسی به دو شکل هستند، برخی از آن‌ها سنگی و برخی دیگر گازی هستند؛ اما تمام قمر‌های منظومه شمسی حتی آن‌هایی که به دور سیارات گازی می‌چرخند، از جنس سنگ هستند. اکنون این سوال در ذهن ما ایجاد می‌شود که هیچ قمری به شکل گاز در منظومه شمسی وجود ندارد و آیا می‌توان آن را در نقاط دیگری از کیهان پیدا کرد؟

بر اساس گزارش لایو ساینس، دلایل زیادی برای توجیه این مسئله وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جاناتان لونین، رئیس دپارتمان نجوم دانشگاه کرنل می‌گوید اگرچه تاکنون حتی یک قمر گازی فراتر از منظومه شمسی پیدا نشده، اما ایجاد این نوع از قمر‌ها می‌تواند در شرایط مناسب امکان‌ پذیر باشد. تحقق یافتن چنین اتفاقی به جرم ماه، دمای اطراف آن و تأثیر نیرو‌های جزر و مدی مثل کشش گرانشی اجسام و سیاره‌های مجاور آن بستگی دارد.

برای متوجه شدن اینکه چگونه این شرایط ممکن است بر یک قمر تشکیل شده از گاز تأثیر بگذارد، تصور کنید که ترکیب سنگی قمر سیاره ما با هیدروژن خالص جایگزین شده است. لونین می‌گوید چگالی گاز هیدروژن بسیار کمتر از سنگ است، بنابراین، ماه می‌توانست اندازه‌ای به وسعت سیاره زمین داشته باشد.

شرایط شکل گیری قمرهای گازی

در واقع، اندازه عظیم غول‌های گازی مثل مشتری، یکی از دلایلی است که وجود این سیاره‌ها را تضمین می‌کند. اگر این سیاره‌ها خیلی کوچک بودند، نیروی گرانش آنقدر قوی نبود که بتواند عناصر سبک را کنار هم نگه دارد. اما دما هم در این فرآیند بی تاثیر نیست.

لونین به لایو ساینس گفت: "باید ماه را همانطور که هست، به شکل یک قمر سنگی در نظر بگیریم و یک اتمسفر هیدروژنی در اطراف آن قرار دهیم. اتمسفر هیدروژنی به دلیل اثرات حرارتی به سرعت نابود می‌شود. به عبارت دیگر گرمای خورشید باعث تبخیر هیدروژن می‌شود."

لونین ادامه می‌دهد: "بنابراین وجود یک قمر کاملاً هیدروژنی در فاصله‌ای که زمین از خورشید قرار دارد به صورت پایدار امکان پذیر نخواهد بود. او می‌گوید این شرایط تا مدار نزدیک پلوتون برقرار است؛ بنابراین برای اینکه یک قمر گازی بتواند ایجاد شود یا باید بسیار دور و سرد باشد و یا اندازه بسیار بزرگی داشته باشد."

بیشتر بخوانید

افشای جزئیات جدید از موشکی که به ماه برخورد می‌کند باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی دريچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منظومه شمسی اکتشافات فضایی قمر زمین منظومه شمسی یک قمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۶۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است

جواد اوجی گفت: رشد اقتصادی دولت نزدیک به شش درصد بود که نیمی از آن مربوط به نفت و گاز است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جواد اوجی وزیر نفت در مراسم امضای تفاهم‌نامه مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی حضور پیدا کرد. اوجی درباره وضعیت کنونی صنعت نفت گفت: در دو سال و نیم گذشته، پروژه و طرح‌های نیمه تمام زیادی به بهره‌برداری رسید و پروژه‌های دیگری را شروع کردیم. در ادامه شاهد رشد تولید و صادرات بودیم که باعث شد رشد اقتصادی گروه نفت و گاز در این دهه بینظیر باشد. رشد اقتصادی دولت نزدیک به شش درصد بود که نیمی از آن مربوط به نفت و گاز است. ورود شرکت پتروشیمی در عرصه ذخیره گاز، تولید بنزین، سرمایه‌گذاری برای توسعه میادین گازی و جمع آوری گاز مشعل موثر بود. بخش خصوصی می‌تواند در سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی وارد شود.

 

وی افزود: در حال حاضر وزارت نفت از سرمایه‌گذاری استقبال می‌کند. سال گذشته به تعهدات خود عمل کردیم. امسال نیز برنامه‌ریزی‌هایی انجام و ابلاغ شده است. ۷۹ پروژه کلان در جهت جهش تولید به ارزش ۱۶ میلیارد دلار به بهره‌برداری خواهیم رساند. همچنین بیش از ۵۰ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار شروع خواهیم کرد. در سال جاری تولید نفت و گاز افزایشی خواهد بود و بیش از ۶ میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی اضافه خواهد شد.

 

وی با تاکید بر اینکه امروز شاهد بودیم یک اتفاق بزرگ و کم‌نظیر در صنعت نفت رقم خورد، گفت: استفاده از حداکثر ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میادین گازی می‌تواند شرایط بسیار خوبی را در این صنعت رقم بزند. نزدیک به ۲۰ میلیون مخزن گازی با ۱۴ شرکت و هلدینگ بزرگ پتروشیمی تفاهمنامه امضا شد و بالغ بر هفت میلیارد دلار شرکت‌های بزرگ در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند و رقم بیش از ۱۳۰ میلیون متر مکعب گاز را از توسعه این میادین طی دو و سه سال آتی به بهره‌برداری می‌رسانیم که ضمن تامین خوراک پتروشیمی‌ها در توسعه میادین گازی نیز نقش مهمی دارد.

 

اوجی در پایان با اشاره به مصرف غیر بهینه انرژی در کشور اظهار کرد: به صنایعی که مصرف بهینه ندارد و بازدهی آن‌ها پایین است، هشدار داده‌ایم. مصرف انرژی باید بهینه شود چرا که قرار نیست همه تولیدات خود را مصرف کنیم.

دیگر خبرها

  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • حقایق پنهان درباره ماه
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • نمایندگی تهران پکیج بوتان کجاست؟
  • سیستم تله‌متری بارگیری میعانات گازی در مدار قرار گرفت
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری توسط پتروشیمی‌ها
  • تولید بنزین از پتروشیمی‌ها کلید خورد