Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما در زندگی اطراف خود با مکان‌هایی آشنا می‌شویم که گاهی درک آن و رفتن به آن مکان‌ها دشوار است، اما دستیابی به برخی اطلاعات برای آگاهی بیشتر کمک کننده است.

رفتن به فضا برای خیلی از افراد رویایی بیش نیست، اما حال که نمی‌شود به آن مکان‌ها به راحتی سفر کرد، اطلاعاتی از زندگی و زیست‌بوم سیارات مختلف جالب توجه است؛ در این گزارش قصد داریم به بررسی جالب‌ترین مسائل حوزه نجوم و فضا بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ردپای ماندگار در ماه

جالب است بدانید که فضانوردانی که به ماه سفر می کند ردپایشان برای همیشه در سطح ماه می ماند ،گفته شده به دلیل  اینکه در سطح ماه هیچ بادی نمی‌وزد، رد پا‌هایی که از فضانوردان بر جای مانده است هیچ وقت از بین نمی‌روند.

باران طلا در ناحیه ای از فضا 

 محققان با قایسه ترکیبات سنگ‌های آسمانی با شبیه‌سازی‌های عددی کهکشان راه شیری دریافتند که میان دو ستاره نوترونی حدود ۱۰۰ میلیون سال پیش از شکل‌گیری زمین احتمال داشته  یک برخورد رخ داده باشد. این برخورد که منجر به بارانی از عناصر فلزی سنگین نظیر طلا و اورانیوم شده در همین نزدیکی منظومه شمسی رخ داده است.

سابولکس مارکا از دانشگاه کلمبیا و امره بارتوش از دانشگاه فلوریدا دو اخترفیزیکدان هستند که یک برخورد سهمگین میان دو ستاره نوترونی متعلق به ۴.۶ میلیارد سال پیش را مورد شناسایی قرار دادند. به نظر می‌رسد این برخورد یکی از منابع احتمالی مواد تشکیل دهنده سیاره خاکی ما باشد.این واقعه کیهانی در نزدیکی منظومه شمسی ما رخ داده و حدود ۰.۳ درصد از عناصر سنگین زمین مانند طلا، پلاتینیوم و اورانیوم از دل این برخورد شکل گرفته‌ است.

سیاره ای با بیشترین قمر

مشتری سیاره‌ای با بیشترین ماه در منظومه شمسی است و79 قمر به دور آن می چرخد. این سیاره همچنین بزرگترین ماه را در منظومه شمسی نیز دارد. این ماه گانی مید نامگذاری شده است  و ۵، ۲۶۲ کیلومتر قطر دارد. این ماه از سیاره عطارد بزرگتر است و با یک تلسکوپ ساده  نیز قابل مشاهده است.

کهکشان های مارپیچی چگونه تشکیل می شوند؟

کهکشان‌ های مارپیچی زمانی شکل می‌گیرند که درون کهکشان ِ اولیه ستاره‌ها با فواصل زمانی مختلف به وجود آیند. طی این اتفاق گاز بین ستارگان در حال گسترش به رمبش خود ادامه می‌دهد و در نتیجه اختلاف گرانش ستاره‌ها، گرد و غبار و گاز درون کهکشان، کار را کمی دشوار می‌کند؛ این جنب و جوش همه چیز را به حرکت دیسک وار وادار می کند و اختلاف‌های اضافی گرانش باعث به وجود آمدن بازو‌های مارپیچی می‌شود.

تغییرات اضافی هم با برخورد و ادغام کهکشان‌ها به وقوع می‌پیوندد. ستاره شناسان بر این باورند که ترکیب دو کهکشان همیشه یک کهکشان بیضوی شکل به وجود می‌آورد. به گفته‌ی محققان احتمالا کهکشان راه شیری تاکنون با کهکشان بزرگ دیگری ترکیب نشده است در حالی که کهکشان‌هایی مشاهده شده اند که در مرکز خوشه‌های کهکشانی به احتمال زیاد نتیجه نوعی ترکیب و ادغام کیهانی هستند.

انتهای پیام/

دانستنی های جالب از فضا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ستاره فضا نجوم سیاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۶۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضانوردان چین به زمین بازگشتند

فضانوردان ماموریت «شنژو ۱۷» پس از گذراندن شش ماه در ایستگاه فضایی «تیانگونگ» به زمین بازگشتند.

به گزارش ایسنا، سه فضانورد چین روز ۳۰ آوریل پس از گذراندن ۶ ماه در مرز نهایی به زمین بازگشتند.

به نقل از اسپیس، فضاپیمای ماموریت «شنژو ۱۷»(Shenzhou 17) حدود ۹ ساعت پس از خروج از ایستگاه فضایی «تیانگونگ»(Tiangong) چین، در ساعت ۵:۴۶ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی با چتر نجات در منطقه خودمختار مغولستان داخلی فرود آمد.

خبرگزاری دولتی شینهوا به نقل از «آژانس فضایی سرنشین‌دار چین»(CMSA) اعلام کرد که هر سه خدمه شنژو  ۱۷ شامل «تانگ هونگبو»(Tang Hongbo)، «تانگ شنجی»(Tang Shengjie) و «جیانگ شینلین»(Jiang Xinlin) سالم و ایمن هستند.

شنژو ۱۷ در روز ۲۵ اکتبر بر فراز یک موشک «لانگ مارچ ۲اف»(Long March 2F) پرتاب شد و حدود ۶.۵ ساعت بعد به ایستگاه فضایی تیانگونگ رسید.

بیشتر بخوانید:

چین ۳ فضانورد جدید به ایستگاه فضایی «تیانگونگ» فرستاد

این ماموریت دوازدهمین پرواز فضانوردان چین و ششمین بازدید خدمه از تیانگونگ بود که مونتاژ آن در اواخر سال ۲۰۲۲ به پایان رسید.

سه خدمه شنژو ۱۷، جوان‌ترین خدمه‌ای بودند که تا آن زمان از تیانگونگ بازدید کردند. در روز پرتاب، هونگبو ۴۸ ساله، شنجی ۳۴ ساله و جیانگ ۳۵ ساله بود. در حال حاضر فضانوردان ماموریت «شنژو ۱۸» که روز ۲۵ آوریل پرتاب شد، این عنوان را به خود احتصاص داده‌اند. «یه گوآنگفو»(Ye Guangfu)، «لی گوآنگسو»(Li Guangsu) و «لی کنگ»(Li Cong) به ترتیب فقط ۴۳، ۳۶ و ۳۴ سال سن دارند.

خدمه شنژو ۱۷ در مدار پایین زمین ۶ ماه پرحادثه را سپری کردند. برای مثال، آنها ده‌ها آزمایش علمی و دو پیاده‌روی فضایی انجام دادند که یکی در ماه‌ دسامبر و دیگری در ماه مارس بود. پیاده‌روی‌های فضایی برای تعمیر آرایه‌های خورشیدی تیانگونگ انجام شدند که در اثر برخورد ریزشهاب‌سنگ‌ها آسیب دیده بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصویر روز ناسا: کهکشانی مارپیچی با طراحی عظیم
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • حقایق پنهان درباره ماه
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • ببینید l دیوار مرگ قمری ناجی فضانوردان!
  • فضانوردان چین به زمین بازگشتند
  • انجام این فعالیت طول عمر را بیشتر می‌کند
  • چرا هنوز با موجودات فضایی ارتباط برقرار نکرده‌ایم؟
  • بارش‌های رگباری پنجشنبه دراصفهان می‌بارد/آماده باش نیروهای امدادی
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی